Cellprov i Lund

Cellprov i Lund

Cellprovskontroll enligt den organiserade screeningen, vänder sig till alla mellan 23-70 år, som har risk att drabbas av livmoderhalscancer. Genom att lämna cellprov skyddar du dig mot denna typen av cancer. Ca 450 individer i Sverige drabbas av livmoderhalscancer per år - de flesta av dem har inte lämnat cellprov.

NYHET från 2018-01: Kostnadsfritt för alla som fått sin kallelse. Så här går det till.

Cellprov tas med 3 års mellanrum mellan 23-50 år och med 5 års mellanrum mellan 50-70 år.

Välkommen att kontakta oss när du fått din kallelse för cellprovtagning. Det spelar ingen roll till vilken mottagning du har fått din kallelse - välkommen att boka din tid hos oss. 

Graviditet

Att vänta och föda barn är en av de största händelserna i livet. Din upplevelse av graviditeten och förlossningen är unik. Vi gör vårt bästa för att möta just dig och dina behov.

Preventivmedel

Ett preventivmedel ska kännas tryggt och passa både ens kropp och livssituation, men valet är inte alltid enkelt. Välkommen till oss för samtal, rådgivning och receptförskrivning.

Cellprov

Cellprov tas med 3 års mellanrum för kvinnor mellan 23-50 år och med 5 års mellanrum för kvinnor mellan 50-70 år.

Klimakterierådgivning

Med våra barnmorskor kan du prata om din hälsa, livsstil och sexualitet i övergångsåldern. Vi kan även göra en bedömning och ge råd kring underlivsbesvär.