Gravid på Admira Kvinnohälsa

Gravid på Admira Kvinnohälsa

Att vänta och föda barn är en av de största händelserna i livet. Din upplevelse av graviditeten och förlossningen är unik. Vi gör vårt bästa för att möta just dig och dina behov här i Lund.

På Admira Kvinnohälsa i Lund möter du en trygg och engagerad barnmorska som ger dig och din partner stöd under hela graviditeten. Besöken är kostnadsfria, utgår från Region Skånes basprogram för mödrahälsovård - men utformas med stor flexibilitet utifrån era individuella behov och önskemål. Välkommen att kontakta din barnmorska efter graviditetsbeskedet för ett besök i tidig graviditet.

Föräldraskapet börjar redan under graviditeten. Många frågor och förväntningar växer fram, men kanske också en viss oro. Som blivande förälder ges du möjligheten att förbereda dig inför förlossning och föräldraskap genom våra barnmorskeledda kurser i grupp. Detta ger dig också möjlighet att knyta kontakter med andra blivande föräldrapar i närheten.

Vid behov bokar vi tid hos vår läkare. 

Vi har ett nära samarbete med kvinnoklinikerna vid Skånes Universitetssjukhuset i Lund och Malmö Kvinnokliniken SUS. För ultraljudsundersökning, KUB-test och övrig fosterdiagnostik har vi samarbete Emmakliniken Lund men också med Kvinnoklinikens ultraljudsavdelning.

Till dig som är listad hos oss: 

-  Graviditetskontroller (enligt Regions Skånes basprogram) och individuellt stöd

-  Gruppträff Tema Förlossning (kostnadsfritt, endast för listade hos oss)

-  Gruppträff Tema Den fjärde Trimestern (kostnadsfritt, endast för listade hos oss)

-  Amningsföreläsning (kostnadsfritt, endast för listade hos oss)

Föda Utan Rädsla Profylaxkurs (digital kurs, kostnadsfritt, endast för listade hos oss)  

-  Blivande Pappa (digital föreläsning, kostnadsfritt)

-  Digital Förlossningsförberedelse (digitala kurser, webinar, inspelade föreläsningar)

Graviditet

Att vänta och föda barn är en av de största händelserna i livet. Din upplevelse av graviditeten och förlossningen är unik. Vi gör vårt bästa för att möta just dig och dina behov.

Preventivmedel

Ett preventivmedel ska kännas tryggt och passa både ens kropp och livssituation, men valet är inte alltid enkelt. Välkommen till oss för samtal, rådgivning och receptförskrivning.

Cellprov

Cellprov tas med 3 års mellanrum för kvinnor mellan 23-50 år och med 5 års mellanrum för kvinnor mellan 50-70 år.

Klimakterierådgivning

Med våra barnmorskor kan du prata om din hälsa, livsstil och sexualitet i övergångsåldern. Vi kan även göra en bedömning och ge råd kring underlivsbesvär.