Gravid i Lund

Gravid i Lund

Att vänta och föda barn är en av de största händelserna i livet. Din upplevelse av graviditeten och förlossningen är unik. Vi gör vårt bästa för att möta just dig och dina behov här i Lund.

På Admira Kvinnohälsa i Lund möter du en trygg och engagerad barnmorska som ger dig och din partner stöd under hela graviditeten. Besöken är kostnadsfria och utformas utifrån era individuella behov och utgår från Region Skånes basprogram för mödrahälsovård. Välkommen att kontakta din barnmorska efter graviditetsbeskedet för ett besök i tidig graviditet.

Föräldraskapet börjar redan under graviditeten. Många frågor och förväntningar växer fram, men kanske också en viss oro. Som blivande förälder ges du möjligheten att förbereda dig inför förlossning och föräldraskap genom våra barnmorskeledda kurser i grupp. Detta ger dig också möjlighet att knyta kontakter med andra blivande föräldrapar i närheten.

Vid behov bokar vi tid hos vår läkare. 

Vi har ett nära samarbete med kvinnoklinikerna vid Skånes Universitetssjukhuset i Lund och Malmö Kvinnokliniken SUS. För ultraljudsundersökning, KUB-test och övrig fosterdiagnostik har vi samarbete med deras ultraljudsavdelningar.

Vad vi erbjuder

-  Graviditetskontroller och individuellt stöd

-  Föräldraförberedande kurser i lokaler på Admira Kvinnohälsa

-  Uthyrning av TENS-apparater från CEFAR 

-  Profylaxkurs - Föda Utan Rädsla

Graviditet

Att vänta och föda barn är en av de största händelserna i livet. Din upplevelse av graviditeten och förlossningen är unik. Vi gör vårt bästa för att möta just dig och dina behov.

Preventivmedel

Ett preventivmedel ska kännas tryggt och passa både ens kropp och livssituation, men valet är inte alltid enkelt. Välkommen till oss för samtal, rådgivning och receptförskrivning.

Cellprov

Cellprov tas med 3 års mellanrum för kvinnor mellan 23-50 år och med 5 års mellanrum för kvinnor mellan 50-70 år.

Klimakterierådgivning

Med våra barnmorskor kan du prata om din hälsa, livsstil och sexualitet i övergångsåldern. Vi kan även göra en bedömning och ge råd kring underlivsbesvär.